Monday, 14 November 2011

NEW LIFE

HHMMMMM  DAH LAM X BUKA BLOG AKU...
 DH BYK SAWANG2 DH ADA KT BLOG AKU NI......
 AKU RASA KT 4 OR 5 BULAN  GAK AKU X BUKA..... 
DH LAMA  2....... 
ASYIK BCA BLOG OR BRU NK INGAT BUKA BLOG SENDIRI.......  
ENTRY NI AKU KALI NI  NEW LIFE.....
NAPE AKU PILIH ENTRY NI......
NAK TAHU X...
MEH NK CITE....
AKU DAH ADA P.WE..... 
HEHEHEHEHEHE....
HMMMMM..... 
X THU LAH AKU NAPE PLAK HATI AKU TERBUKA NK ADA P.WE...
PADAHAL AKU DAH JANJI KT HIDUP AKU X TAU ADA P.WE SMPAI AKU HABIS BELAJAR...
BUKAN JELES TGK KWN2 ADA P.WE....
TAPI.........
HHHMMMMMMMMMMMMM....
BIAR LAH RAHSIA BAK KTA DATO SITI NURHALIZA.........
DIA TELAH BT HATI AKU T'BUKA UTK MENCINTAI N MENYANYANGINYA....
SUNGGUH BAHAGIA HIDUP AKU NI SEKARANG...
TAPI...
HHMMMMM....
ADA TAPI2 LAGI 2....
DIA KUAT MERAJUK AR....
SUSAH LAH AKU.....
BUKAN SUSAH APE SUSAH NK PUJUK....
DIA SEORANG YANG SGT SENSITIF ORG NYA.....
MCM MANA AKU NK MERAJUK DGN DIA ASYIK DIA JE NK MERAJUK....
ADUHHHHHHH.....
BAGI CADANGAN CKIT...........



HIDUP AKU SGT BAHAGIA ....
SEMOGA KEBAHAGIAN NI KEKAL SELAMA2 NYA....
DOAKAN KAMI YE.....

Friday, 17 June 2011

hari ni

hari ni ape yang aku buat...
hari ni aku buat rutin harian aku mcm biasa...
kemas rumah n jemur baju...
tugas lain adik2 n kakak aku yang buat...
kita orang bahagikan tugas...
sejak balik kat rumah aku semakin kuat makan..
klu dok tengok tv mesti nak makan je...
klu x makan macam x lengkap je bla tengok tv...
klu dh boring tengok tv aku akan kacau anak sedara aku..
sekarang ni dia makin aktif....
x reti duduk diam...
2 siti aisyah.... 
aku suka kacau dia....
aku suka tengok dia marah... 
comel sangat2...
klu anak sedara aku yang sorang lagi 2 pn sama....
nama dia wina....
asyik nk dukung je...
bila letak je asyik nangis je....
wina 2 baru 5 bulan...
tapi dia pn aktif macam siti aisyah...
jaga budak kecik memamg best...
tapi sangat memenatkan....
selalu kena ikut kehendak dia orang...
hari gak aku menari ikut rentak siti aisyah.... 
klu x menarik dia syik dok jerik cikkkkkk.......
penat2....
klu nk menari plak kena lagu rancak2....
ada 1 lagu jiwang yang selalu dia nyanyi....
aku x thu tajuk dia ape....
ayat ni yang selalu dia nyanyi...
''aku rindu setengah mati'..
berulang2 kali ayat 2 je......
apa lah nak jadi kecik2 dah pandai dengar lagu jiwang...
ni keja mak su n mak alang dia lah ni suka dengar lagu jiwang....
dan hari ni juga aku buat perangai gler2.....
hehehe...
syok....
sebab bukan aku sorang yang buat perangai gler2...
adik2 aku pn buat.... 
hehehehe....
hari ni gak baru aku tahu sekarang ni mak aku suka loyer buruk....
adik aku cakap klu tanya mak mesti mak jawab main2....
mak aku dah berubah jadi orang yang suka buat loyer buruk.....
dan ayah aku dah bertukar menjadi seorang yang seriaus.....
hehehe......
hari ni juga dalam sejarah aku tido lambat kat rumah... 
biasa sebelum klu 12 tengah malam aku dah tido....
dah sekarang ni aku x boleh nak tido lagi...
ni yang tulis blog.....


Thursday, 16 June 2011

cerita kat rumah...

hai semua kwn dah lama x buka blog....... ni aku muncul kembali.... biasa lah klu duk kt rumah x ada internet susah sikit lah nk on9......
nk cerita pasal aku kt rumah...... biasa lah aku klu duk rumah kej nya asyik makan je besarkan badan je... malas nk cri keja....hehehehe...
ada cerita lucu yang berlaku kt rumah...... pada suatu hari.....hehehe mcm nak mula bercerita kisah dongeng lah plak...... gini cite nya..... mak aku suruh aku suap makan kt anak sedara aku..... nama dia siti aisyah , baru umur 1 tahun 5 bulan......
mai kita tgk gmbr dia.....

comel x anak sedara aku ni......ada x comel macam aku...hehehehe.... jom sambung cerita lagi..... aku angkat lah dia duduk kt meja makan... aku tinggal lah dia jap g ambik nasi..... pas2 aku jalan lah g kt meja makan 2 balik... masa 2 mak aku ada kt dapur nk kemas dapur.... aku duduk lah sebelah dia.... nasi 2 panas lagi.... aku pn tiup2 lah bagi sejuk sikit.... cian plak dia nk makan panas..... tapi tangan dia dh capai dulu nasi 2..... dengan selamber nya dia suap kt mulut dia..... aku pn jerit..... siti panas 2..... dia senyum je sambil mulut dia muncung ke depan menandakan panas......aku letak lah kuah sikit.... kuah 2 warna merah dia pn cakap lah kt aku das2 biasa lah budak 1 tahun lebih cakap pelat lah sikit...nasib baik aku faham ape dia cakap...... padahal kuah 2 warna je merah tapi manis xpedas pn pandai je si kecik ni cakap pedas... aku pn cakap x pedas pn...tengok cik makan x pedas pn....... aku suapkan lah kat dia nasi 2 dia cakap xboh2... ok lah xboh xpe lah.....aku suap lah lagi tapi dengan nasi kosong je..... budak kecik 2 pn cakap xboh gak..... aku nak makan sendiri lah plak....klu dia makan sendiri mesti bersepah lah dia buat nnt... aku pn biar je lah dia makan sendiri... lantak lah  nk bersepah pn...... nnt mama dia yang kemaskan...hehehe.... pas2 datang lah plak mak aku bagi kan air untuk si kecik 2... siti ni klu nampak air asyik nak minum je lah pas2 nak celuk nasi dalam air 2..... aku pn marah sambil tangan aku suap nasi kat dia..... siti pn cakap xboh2...banyak kali gak aku paksa..... pas2 dia pn nangis sambil turun sendiri dari kerusi yang kami duduk 2..... sambil dia menangis dia membebel..... aku x thu lah ape yang dia membebel.... lama gler dia membebel........aku tanya mak aku ape dia membebel x habis2 lah.....mak aku pn x faham..... aku pn gelak lah dengan mak aku..... mak aku cakap kecik2 dah pandai membebel kalah mak..... aku ape lagi ketawa gler2 lah dengar yang mak aku cakap 2......

Thursday, 12 May 2011

busy body

entri kali ni pasal busy body...... ini aku nk citer ckit... tadi masa aku nk beli mkn dengan kawan2..... aku terserempak lah dengan x-p.we aku dlu..... aku jln buat bodoh je lah... tiba2 dia panggil aku.... sue, sue,sue...... aku pn berpaling lah...... aku just senyum je kat dia........ past 2 aku nk lah jalan lagi dengan kawan2 aku g ambik nasi......... dia pun panggil lah.... aku pusing lah tengok...... dia ckp mai lah cini sembang dengan abang jap..... aku dengan berat hatinya duduk lah..... dia tanya aku sihat x??? aku jawab lah dengan mata pandang kwn2 aku sihat.... past2 dia tanya lagi  bila habis belajar????? aku jwb lah ada 1 sem lagi kat uum ni... nape???? xada lah saje nk sembang abang kn dah nk habis nnt x blh nk jmpa dah..... dalam hati aku ada aku kisah dapat jumpa ko ke x..... hehehehe... jahat kan aku.........aku pun rasa  malas nk layan dia aku terus ar nk bangun diri situ..... x-p.we aku pn ckp sabar ar dlu sue, abang nk sembang lagi..... aku pn jawab nk mkn lah.... dia ckp sabar lah nasi xada 2..... aku pn dok ar jap..... aku pun cakap mana blh dok mcm ni nnt m.we awk nmpak kan mrh plak.... dia pun ckp, ala baru m.we bukan bini lagi kot, lantak ar nk mrh pun...... aku pn diam je lah... aku sebenarnya takut nnt klu m.we dia nmpak x pasal2 aku kena serang....... x mau lah aku.... buat malu je gaduh pasal laki..... tiba2 dia tanya aku dh ada p.we blm??? aku ckp lah xada.... nape???? dia pun ckp kt aku dia nmpak aku jln dengan orang laki kt cafe dpp petronas..... giler ke ape dia 2 aku mana pernah jln dengan orang laki kt dpp petronas.... yang aku ingat aku selalu g mkn kat sana dengan nab, ekin, ema , daus n nazli..... maybe dia nmpak aku pkai baju sma  kaler kot dengan daus terus ingat aku m.we daus.....hehehehehehehehe.... itu just kebetulan je...... gler aku m.we daus...... marah ekin nnt......hihihihihi......dalam hati aku ape hal lah mamat ni nk busy body hal aku.... jaga lah hal sendiri.......aku malas lah nak layan aku cakap kat x-p.we aku nasi dah smpai... k bye...... terus aku bangun tinggal kan dia mcm 2........hehehehehehehe.... jahatkan aku ni..........

Tuesday, 10 May 2011

TENTANG AKU

asslamualaikum semua.......
dah lama ada blog baru aku nk cerita tentang diri aku....hehehe jangan marah ye....
nama family aku...
ayah = mustafa
mak = hasnah
abang = shamsul firdaus
kakak = shamsiah
aku  = suriani
adik = syazlinda
adik = syafiqah
adik bongsu = syaiful


aku adalah anak ke-3 dari 6 orang adik-beradik.... semua ahli family aku bermula dengan huruf ''s'' kecuali ayah dengan mak aku.....aku x tahu lah kenapa ayah dan mak aku pilih huruf ''s''.... aku x pernah tanya pun.... aku berasal dari terengganu..... aku dilahirkan pada 22/12 tahun x nk sebutlah nnt korang tahu plak umur aku... hehehehe.... aku seorang yang peramah, suka kacau adik2 aku, sukakan budak2 dan banyak lagi ar......abang dan kakak aku dah kawin...  sekarang tunggu aku je lah yang no 3 x kawin lagi..... adik2 aku x boleh kawin lagi selagi aku x kawin lagi... itu yang ayah n mak aku cakap.... nampaknya lama lagi lah adik2 aku nk tunggu aku kawin sebab aku mana ada p.we lagi......hehehehe......


aku sekarang belajar di universiti utara malaysia (uum) itu adalah 1 impian aku dan impian aku tercapai.... aku ingat lagi semasa  tunggu result stpm aku pernah tengok cerita kt tv1 tajuk dia terbang ke utara.... dalam cerita 2 dia tunjuk lah uum aku tengok cantik je uum dalam tv.... dari situ lah timbolnya impian nak belajar kat uum dan sekarang impian pun tercapai........ di uum bermacam suka-duka kisah aku, kisah percintaan, persahabatan dan macam2 lagi ar..... tapi xmau lah cerita.....bak kata siti nurhaliza '' biarlah rahsia''.....


ni nak cerita pasal aku...... aku ni memang suka kacau adik2 aku... kalau aku ada kat rumah  ni habis lah adik2 aku dia orang akan ketawa x henti2..... biasa lah aku akan tiru  gaya dia orang sampai aku kena marah... hehehehe...... biasalah dok jauh dari rumahkan klu balik pun kejap2 je... ni lah timenya aku kacau adik2 aku.... kadang2 kami gler gak...nak thu kenapa meh nak cerita.... kami berempat ni akan pasang radio kuat2 pas2 buat rumah macam disko dan pas2 menarilah ramai2 termasuk anak sedara aku sekali siti aisyah yang berumur 1 tahun 7 bulan... tapi kami  buat time ayah dan mak keluar pergi rumah tok wan lah.... kalau dia orang ada memang cari penyakit lah x pasal2 kena marah...hehehehe.......


aku suka masak.... kadang2 bila datang mood rajin aku macam2 aku masak... tapi yang aku x suka sangat bila orang komplen aku masak..... yang suka komplen aku masak ialah abang aku...... eeee geram betul..... banyak plak songeh dia..... kalau dia komplen lagi aku cakap masak ar sendiri or suruh bini mu masak.... tapi dia gak pernah puji aku pandai buat kuih karipap..... hehehehe... bangga siot first time abang puji...... bila balik je dari uum aku akan buat kuih karipap 2..... biasa lah dok kt uum mana boleh nak masak..... aku pun kuat komplen gak bila kakak dan mak aku masak..... mak aku cakap bila aku balik je mesti ada orang nak komplen dia  dan kakak aku masak..... pas2 mak aku cakap selama ni ayah dan adik2 aku x pernah pun nk komplen kalu dia masak termasin or tertawar...... aku pun jawablah sebab dia orang x reti masak.... hehehehehehe.... klu mak merajuk xnak masak sape lagi nak masak untuk dia orang.....


aku dengan mak aku macam kawan..... bila balik aku dengan mak aku suka bergosip dan bercerita apa yang berlaku kat rumah dan apa yang berlaku kat uum....... sekarang ni aku dipanggil mak cik sebab dah ada 2 orang anak sedara........ jangan cakap aku tua tau, itu just gelaran je...... aku suka sangat bermain dengan anak2 sedara aku 2..... bila cakap pasal dia orang mula perasaan rindu datang...... aku teringat lagi semasa awal sem tahun ni.... aku menangis nak tinggalkan anak sedara aku 2 sebab dah kenal balik uum...... kami dah rapat sangat sampai kakak aku cakap anak sedara aku 2 p ketuk bilik aku panggil cik2 nak ajak mai..... apa lagi menangis lagi aku dalam bas x kisah dah orang tengok pn....lantak ar orang nak cakap apa2 pn.....


aku ni suka makan... makanan yang paling aku suka ialah masak lemak ikan masin dengan nenas n gulai ketam... setiap kali balik rumah mesti aku akan  suruh mak aku masak walaupun aku pandai masak tapi nak gak makan masakan mak.....aku ni hantu durian, coklat dan aiskrim..... aku suka tengok cerita romantik2...... aku suka bau perfum minyak wangi far away dan vanila soft musk dari pada avon.... 2 lah minyak wangi kegemaran aku sekarang...kalau kat rumah aku suka tengok bulan dan bintang.....


apa yang aku x suka plak, aku x suka tengok lelaki pakai rantai..... aku x suka tunggu orang dan banyak lagi lah..... kalau cerita semuakan boring plak ko orang semua nk baca....


sampai sini je ko cerita tentang aku...... kalau ko orang semua nak tahu lagi pasal aku jadi lah kawan aku... hehehehehe....bye......





Sunday, 8 May 2011

RINDU

ENTRI KALI ADALAH RINDU....
APA YANG AKAN KO ORANG BUAT BILA RINDU?????
BAGI AKU JIKA AKU RINDU AKU AKAN BUAT NI.... AKU AKAN TENGOK GAMBAR ORANG YANG AKU RINDU 2... AKU AKAN TENGOK GAMBAR ORANG YANG AKU RINDU DALAM 30 MINIT..... KLU X HILANG GAK RINDU 2.... BARULAH AKU AKAN CALL ORANG YANG AKU RINDU TAPI BUKAN CALL BIASA TAPI 3G.... BIASALAH DUNIA DAH MAJU SEKARANG NAK CALL MESTI AR BOLEH TENGOK ORANG YANG KITA RINDU.....  


BIASANYA AKU AKAN RINDU KAT FAMILY AKU... BIASALAH DAH BELAJAR JAUH DARI FAMILYKAN....  DEKAT MEJA STUDY AKU ADA GAMBAR FAMILY AKU... KLU AKU X BOLEH STUDY AKU AKAN TENGOK GAMBAR FAMILY AKU LAMA2.... GAMBAR YANG ADA KT MEJA STDUY AKU GAMBAR RAYA TAHUN LEPAS... JADI SEMUA ORANG ADA DALAM GAMBAR 2....KLU GAMBAR DALAM LAPTOP JANGAN CAKAPLAH.....BERATUS-RATUS GAMBAR ADA......HEHEHE....... KLU AKU RINDU LAGI KAT DIA ORANG, AKU AKAN CALL DIA ORANG.... MULA2 AKU AKAN CALL KAKAK AKU DULU TANYA BOLEH 3G X.... KLU KAKAK AKU CAKAP ABANG IPAR AKU DAH BILIK KERJA BARU AKU 3G..... MAKLUMLAH ABANG IPAR AKU YANG PAKAI NO MAXIS.... BILA 3G MURAHLAH SIKIT DAN LAMALAH AKU BOLEH 3G DENGAN DIA ORANG SEMUA.... LEPAS HABIS SEMUA KRDT AKU AKU SAMBUNG PLAK TENGOK VIDEO YANG AKU RAKAM.... 


KALAU RINDU KAT KEKASIH HATI PLAK AKU X TAHU.... SEBAB DAH LAMA X ADA P.WE..... MYBE KLU RINDU KT P.WE CARA YANG SAMA KOT AKAN AKU BUAT KAT P.WE AKU...HEHEEHEHE


SEBELUM HABIS NI AKU NAK UCAPKAN SELAMAT HARI IBU KAT IBU AKU HASNAH BINTI IBRAHIM.... RINDU KAT MAK SANGAT-SANGAT.....

Saturday, 7 May 2011

menunggu

setiap hari, setiap masa, setiap saat, setiap detik aku menunggu msj or call dari orang yang suka nyanyi... tapi sayang setiap penantian aku hampa.... setaip kali aku call or msj selalu tiada balasan dari dia.... sekarang aku dah nekad aku dah  x akan ambik tahu lagi pasal dia..... aku x akan menunggu msj or call dia.... aku juga x akan msj or call dia lagi..... x guna klu aku je yang sayang dia tapi dia x sayang pun aku..... x guna gak klu aku je yang ingat n tunggu dia, tapi x ingat pun kat aku...... penantian adalah suatu penyeksaan bagi ku...........

Friday, 6 May 2011

exam

esok bermula lah first paper exam aku... hhmmmm rasa takut n gementar pn ada ni...... rasa mcm first time plak ambik exam.... aku x thu lah sem ni nape aku mls sgt nk study.... aduhiiii...... otak asyik fikir nak balik je................. exam, exam, exam, exam, exam..............  

Wednesday, 4 May 2011

tension... aku tak fhm...

tension betul lah study ni.... eeeee ape ni aku bca x fhm langsung... aku ngah study elektrik n elektronik.....hhmmmm langsung x fhm ni.... eeeee tension btl lah... byk istilah2 pelik yg muncul... terkial2 aku nk menghafal nama2 pelik2 ni....eeee geramnya... tgk soalan past year nk buat ape yang dh baca tapi langsung x blh buat... soalan pengiraan just separuh je selesai pas 2 blh lupe plak step2 dia..... dh berjam aku buat latihan 2 ada ke patut blh lupe.... mcm mana lah exam nnt xthu lah aku......  eeee setiap kali aku tension aku akan makan coklat2... hhmmmm coklat dalam tabung dah tinggal ckit je... padahal bru je beli tadi.... aku klu mcm ni tiap2 hari berapa ratus kilo lah coklat aku kena beli....... aarrrrrrgggghhhhhhhhhhh tension nya..................................... tolong......................

Tuesday, 3 May 2011

LELAKI IDAMAN

Entri hari ni pasal lelaki idaman.... 
cakap je pasal lelaki idaman mesti kita berangan klu lah kekasih kita macam pelakon yang hencem2.... 
contohnya....
aaron aziz


ashraf muslim
zizan raja lawak
shah rukh khan
rain 
ni hero-hero yang aku minat lah...
 xthu lah klu blogger x minat...
alangkan indahnya klu dapat p.we macam dia orangkan... 
bahagianya dunia ni...
xsalah klu kita nk berangankan nk cari  p.we macam pelakon macam kat atas tu kan.....
biasalah manusia mempunyai kehendak dan cita rasa masing-masing...
tapi bagi aku hencem xpenting.... 
yang penting kekasih kita ikhlas, jujur, terus terang, dan sayang kat kita.... 


Sunday, 1 May 2011

DETIK 12 MALAM

detik 12 malam tanggal 2 may 2011...aku menunggu msj n call dari org yg suka nyanyi kt aku.... hmmm.... smpai sekarang xada pn.... ingat nk tgu smpai kul 12 tgh malam nnt.. tapi biasa lah aku ni org kurang sabar.......jadi aku try lah call dia kul 12.58 tengahari... tapi malangnya dia reject call aku..... eeee skitnya hati.... dia x thu ke yg aku rindu kt dia... nk sgt dengar dia nyanyi...... dh skit hati sgt aku hantar msj kt dia '' maaf ganggu''... jadi skrg aku x akan tgu msj or call dia lg....BYE................................ 

Saturday, 30 April 2011

maafkan saya

kul 7.01 mlm.... aku try lah call kt org yg suka msj n nyanyi kt aku 2.... mana thu nasib aku baik dia angkat ke blh aku suruh dia nyanyi.... dh rindu sgt nk dengar dia nyanyi..... memang betul dia angkat tapi dia angkat just nk bg thu yang dia kena duty lg sebab kena denda pasal masa pembarisan fon dia bunyi... aku thu 2 salah aku sebab aku yang hantar msj kt dia just nk wish good nite je...n dia pesan lg tgu dia hntar msj n hari isnin bru dia habis duty..... x thu plak blh jdi mcm ni... cian dia mesti pnt kena duty lg.... sue xthu.....sue mintak maaf sgt2.. sue harap org yg suka nyanyi kt sue blh maaf kn sue.......

30 april 2011

asslamualaikum semua blogger... dh lma x update blog..... ko org semua shat x?? aku alhmdulillah sihat je.... hari ni 30 /4/ 2011.... hari ni sungguh membosankan..aku x thu nk bt ape just lepak kt blik.... minggu ni adalah study week kt uum...rmai yg balik kampung masa study week ni termasuk rumate aku n kwn yg rapat dgn aku ekin n nab. bertapa boringnya rasa tanpa dia org.... aku x balik sebab rumah aku jauh kt terengganu... klu pikir boleh je nk balik rumah tapi cian plak kt family aku nk kena masuk duit tiket... dah lah dari kedah ke kuantan tiket harga rm61.10 mahal gler... klu pergi balik dh seratus lebih kosnya... cuti pn just seminggu je mesti x puas dok cuti.... exam aku plak mula awal lagi ar klu balik rumah gerenti x study punya... exam aku mula 7, 10, 13, 16, 21,22,23 bulan 5... hmmm exam pun dekat2 je tarikh nya... sempat ke x aku nk study semua bab yg masuk.... 27/4 hari 2 besday ayah aku... jdi no  celcom aku, aku daftar guna ic dia jadi dapat lah panggilan percuma seminggu...  tapi x best gak x ada sape pn yg blh aku gayut guna panggilan percuma 2... ada je 2 fon tapi  fon langsung x bunyi maksud nya fon aku 2 xada org nk msj or call... bla fikir mcm 2 terasa nk ada p.we... time2 gini ada gak org teman x lah sunyi sangat...  tapi  bla fikir balik rasa x payah ada p.we pn xpe  x lah habis krdt aku...... hehehehe... tapi ada plak rasa rndu kt seseorg....hmmmm dh mula nk cita pasal dia tapi bkn p.we aku tau.... dulu dia selalu akan msj aku... kul 4 pagi dh msj aku... hmmm kadang2 geram gak time aku nk tido dia msj aku x thu ke aku ada class pagi kul 8... tapi aku lyn gak dia msj dgn dia smpai aku tertido balik... setiap hari dia akan msj aku x kira masa waktu n tempat dia mesti msj aku..... time dia belajar pn dia msj aku... aku selalu tanya dia xggu ke dia belajar klu msj ni... tapi dia ckp klu x msj mesti dia tido dlm class... jadi aku lyn kan je lah walaupun aku dlm kelas... tapi ada gak aku x lyn dia time kelas kira2... sebab aku ni lemah sikit dalam kira2 x blh ar nk lyn dia... maaf ye..... demi dia aku try download skype tapi x berjaya... mujur lah ada ekin dia yg tlg download skype utk aku... dh ada skype dia lah org pertama kwn aku kt skype... just dia sorg je kwn aku kt skype 2... kami selalu gak skype sma2 n kami tukar2 gambar.... gambr2 dia semua encem2 n ada 1 gmbr dia dgn ppuan... mybe m.we dia kot, aku mls lah nk tnya...tapi gmbr dia aku simpan kt 1 folder...kt folder 2 aku tulis nama dia..... aku suka dengar dia nyanyi.. bla dia nyanyi rasa cair je diri aku...rasa mcm dia p.we aku plak... terharu gler aku dia nyanyi utk aku... dia selalu ckp dia nyanyi x sedap..aku dengar sedap je dia nyanyi....aku rasa tiap2 malam aku nk dgr dia nyanyi sebelum aku  tido... hmmm ape kn daya dia sibuk x blh nk lyn aku selalu.... xpe lah aku faham... tapi 2 dulu sekarang ni dia dh kurang msj dgn aku.....aku dh mula rindu dgn suara nya yg merdu n msj2 dia tiap pagi2 n tiap2 waktu x kira tempat..... AKU RINDU SANGAT KT DIA.......

Wednesday, 20 April 2011

PERASAAN CINTA

Perasan cinta sepatutnya membuatkan pasangan kekeasih, tunang atau suami isteri berasa bahagia, gembira dan dihargai. Cinta wujud daripada perasan baik maka terhasillah kasih dan sayang antara setiap pasangan serta saling mempercayai. Cinta juga perlukan komitmen iaitu sayang- menyayangi antara pasangan. Keintiman atau keakraban antara pasangan yang membuatkan seseorang terlalu sayang terhadap pasangannya.

Friday, 15 April 2011

hitam

Pada suatu hari aku naik bas on the way balik dari  hantar assignment tapi sayang bas 2 penuh. Aku terpaksa lah berdiri.... Aku terjumpa 2 org kwn aku.... Dia pn bagi lah ckit tempat duduk dia.. Org kta sharing is caring.... Sambil nk tgu bas 2 penuh mcm ikan sardin kami borak2 lah..... Kawan aku 2 yang nama farah dia tnya aku, ko yang presentation pagi tadi... Aku jawab ye lah... Nape wei??? Dia pn ckp aku lain lah dah makin gelap ckit...Waaaaaaaaaaa sedih nya.... Mcm mana x hitam kt uum ni panas gler... Aku ni rajin g class jln kaki.. Malas nk berebut dengan org ramai naik bas... Sebab nak naik bas ni kena pandai tolak- tolak.. Aku ni x pandai nk tolak-tolak org nk naik bas.. Jadi aku sanggup lah jalan kaki tengah panas...   
Ko org ada cra x mcm mana nk cerah kn kulit balik.....Klu ada bagi lah tip... plz?????????????????????????

Wednesday, 13 April 2011

pujaan hati.....

suka dengar lagu ni walaupun aku still xada pujaan hati......
hei pujaan hati apa kabarmu
ku harap kau baik-baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu
hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan
* hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati
reff:
mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku
cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku
hei pujaan hati, pujaan hati
hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

Wednesday, 6 April 2011

kurang sihat...

hhmmmm aku demam.... aku biasa nya susah sikit nk kena demam ni... klu dh kena msti lambat baik ....2 yg buat aku paling benci....... hari ni aku btl2 x shat.... tapi aku gagah juga p class.....hmmm sungguh penat nya aku rasa kn... perjalanan nk ke class ku rasa kan jauh gler.... malam ni ada discussion lagi kt tnb... terpaksa lah aku gagahkan juga untuk pergi kerana semalam aku n group tangguhkan disucussion kerana ada perjumpaan bersama dekan COB.......penat gler rasanya... aku doakan semoga demam aku cepat sembuh.....

Tuesday, 5 April 2011

adik beradik



bla adik aku post something mesti aku komen.... suke sgt2.... rindu kt family aku.....


Saturday, 2 April 2011

main bowling...

plan utama nk g kuala perlis.... tapi x jadi... g main bowling je kt changlung.... best gler... dapat main dgn kwn2 yg p program anak angkat hari 2.... pandai dia org main bowling.... malu btl aku bila tiba time aku je baling msti msk longkang... biasa lah x biasa main... dlu pernah lah main dgn ekin, ema x lah teruk sgt mcm sekrg ni.... malu2....hhhmmmmmm.......

Friday, 1 April 2011

kwn2 yang baik...

hari ni ada 2 org kwn2 seseorg budak laki yang blh kira hencem lah gak... kwn2 dia 2 tnya kt aku suka x kt mamat hencem 2???? ape yang aku nk jwb ye??? x kn nk bg thu hal sebenar.... malu lah aku.... nnt org kata perigi cari timba plak.....aku just tnya kwn2 dia 2 nape nk sgt tlg jodoh kan aku dgn budak hencem 2?? dia orang jawab nk tgk aku n budak hencem 2 bahagia... hhmmmmmm..... masalah nya kt cini aku xthu budak hencem 2 suka aku ke x???? klu kwn2 dia bg thu kt dia aku suka budak hencem 2, tiba2 budak hencem 2 jawab dia x suka aku macam mana???? xke malu aku nnt....mcm mana aku nk berhadapan dengan dia nnt bila berjumpa... klu bg aku, aku just suka tgk budak hencem dri jauh je...klu dia suka org lain pn aku x kisah mybe bukan jodoh aku dgn dia...sebb dia x thu aku suka dia.... klu budak hencem 2 bahagia aku  pn bahagia... tapi kwn2 dia still nk aku jwb soalan 2.... ada yg smpai mrh2.... hmmm aku bg thu lah jwpan yg sebenar.... dlm blog ni rahsia lah... hehehe... jgn mrh ye.... kwn2 dia snggup tlg bg thu kt budak hencem 2 yg aku suka dia...hmmm malu nya aku.... hanya tuhan saje yg thu bagaimana malunya aku.....  bak kata pepatah x lari klu gunung di kejar...klu ada jodoh aku dgn budak hencem2 adalah... klu x ada aku rehda je....aku sangat menghargai segala pertolongan kwn2 budak hencem 2....terima kasih sangat2....

ayat jiwang...

 hari yg paling bosan.... g belajar bt laman web tapi dok fhm.... penat je g... tukang ajor 2 laju sgt... dok sempat nok tulis....ape yg patut buat kt laman web 2.... tadi ada group discussion jap.....pn boring gak... hmmmm..... balik je tgk romate aku hilang pas duana pn dok thu... aku call x angkat2.... jadi aku dok kt blik lah sorg2..tadi ada gotong-royong cuci tandas.. dah buat dh penat gler siotttt.....  ni smbung lyn fb lg..... skrg dok kcau org kt fb... tiba2 je kuar ayat jiwang kt fb " hati ni rasa sunyi... melihat org lain berpasangan membuatkan aku begitu sedih.... entah kenape hati ini terdetik untuk mempunyai pasangan seperti org lain..... tapi apa kan daya tiada insan yang boleh membuatkan hati ke untuk bercinta lagi dan sayangi insan yang bernama lelaki...." aku akan menunggu siapa kan putera raja yang akan membuka hati aku ni... 

Wednesday, 30 March 2011

3 hari 2 malam di felda sungai tekam

perghh... tajuk mcm g honeymoon je kan... tapi sebenarnya adalah program anak angkat kt sungai tekam, pahang..... klu nk honeymoon lmbt lah... heheh p.we xada... klu nk g honeymoon pn mesti lah tempat yang cantik n menarik x kira  dalam or luar negara kn btl x kwn2 semua... eeeee dh melalut lah plak ni...
jom fokus kt tajuk utama iaitu 3 hari 2 malam di felda sungai tekam, pahang.

Bertolak dari UUM kul 2.00 pagi... hehehe lambat kita org semua bertolak... hhmmm tgu bas pnya pasal lah... janji kul12.00 mlm tapi dtg kul 2... xpe lah janji bas datang gak....aku, ekin, ema, nani n intan duk kt dpp tradewinds kita pn lambat gak turun  dri bilik... sebab DAUS  (presiden persada) lupe nk msj ckp bas dh smpai kt dpp kita org....kita org ape lg belari lah menuju kt bas 2... sorg2 bukan main banyak lg beg termasuk lah aku... biasa lah first time nk join program ni x thu nk bwa ape....


ni nk cite plak kejadian dalam hehehe.... kita org duk dkt2... tapi ekin lah special dpt duk dgn presiden persada... hehehe...mula naik diam je... sebab x kenal lg kwn2 1 bas.....dah lama ckit dalam bas bru lah riuh bas 2 dgn gelak tawa n nyanyian kwn2... dah x segan dah.. x kenal still blh borak bertepuk tampar....ketawa smpai x ingat dunia.... rumate aku ema, hobi dia suka nyanyi... ape lg bila dalam bas 2 ada set karoke... mula2 x nk nyanyi bila kita org paksa dia nyanyi bru lah g.... terus pindah dduk kt depan... ema, maznah, ida berkaroke smpai pg xthu lah kul berape dia org nyanyi sebb aku dh tido... hehehe.....tapi yang x best nya bas 2 slow n buat aku mabuk... aku rasa first time aku mabuk naik bas.....


dh smpai pahang... hhmmmm penat sgt2... skit semua 1 badan... tapi yang bestnya kita p jalan2 dlu seblm g ke feldsa sungai tekam.... nk thu g mana tgk gmbar ni.....


thu kan bukit gambang water park...... kita org semua main smpai x ingat dunia.... kt cini seronok sgt2... smpai rumate aku nyaris lemas main air..... x puas lg sebenar nya main air tapi ape kn daya ada tugas yang perlu diselesaikan....


dalam menuju ke felda sungai tekam 2 perrghhh.... jln dia berliku2... mak ai takut nya aku..... n kali 2 gak aku mabuk lg... rasa pening, mual n rasa nk muntah tapi terpaska tahan lah kn dlm bas.... nasib baik aku ada bwa asam... rsa lega lah ckit makan asam terus tido.... sedar je aku dh smpai kt felda sungai tekam..... org ckp dari bukit gambang water park ni ambik masa 2 jam.....  kt sna kami disambut bagai pengantin.... jom tgk gmbr ni....

bangga gler siot...... turun je bas kami dismbut dgn bunga mangga n bunga telur.... pas2 kami diarak ke balai raya dengan selawat... terharu btl... siap renjis bunga rampai lg... pengalaman x blh lupakan....kami smpai sna pn lambat....siap dgr ucapan selamat dtg kami diberi family angkat....


setiap family angkat dapat 2 org anak angkat... ni family angkat aku.... puan maznah atau dikenal dengan panggilan mak long...
Akma , mak n aku...
mak angkat aku sungguh peramah.... mlm 2 aktiviti pertama ialah g masjid solat berjemaah n dengar ceramah.... bila time dgr ceramah lah yang mls ni... mcm2 ragam org semua bila time ceramah mula... ada yg menguap, ada yang berborak, ada yang tido, ada yang asyik tgk jam termasuk lah aku... maklum lah bru smpai penat sgt2 masa 2 fikir nk mkn n tido je.....terbayang2 mak angkat msak.... 


keesokkan hari nya.... kami dia arah berkumpul di balai raya.... kami di bahagikan dua kumpalan... 1 kumpulan 10 org jadi fasi n yang lebihnya bt gotong-royong....  kami semua bertolak lah g ke sekolah rendah kebangsaan felda sungai tekam....jadi fasi untuk budak2 darjah 4,5,6... jadi x blh lah nk garang... kena jadi budak lah.... kt situ lah kita org kenal dgn bdk2 UPNM..... semua nya hencem2.... blh cair tgk dia org  badan tegap semua nya.....x larat dh nk taip... ko org semua tgk gmbar ni ye...










ala byk lg gmabr nk masukan tapi lmbt lah plak line ni... xpe lah.... seronok sgt2.... cite ni x habis lg...nnt smbung part 2 plak ye..... tguuuuu...........















Tuesday, 29 March 2011

gambang water park

jln2 kt gambang water park....puas hati main air.......
best sgt2 kt cini gambang water park

bestnya edy dikelilingi dgn 5 aweks cun...




tgn2 yang comel....

nk tunjuk tag msk  gambang water park

tgn nani ni asyik goyang je...

ni yang cun ambik gmbar pandai nab...

ni kt dalam gmbang water park.... seronok sgt2...






pintu depan gambang water park...
seronok sgt2 kt cini smpai x ingat dunia main air... smpai ema nk lemas......klu ada peluang lg nk g cini lg dgn kwn2..... 

Wednesday, 23 March 2011

WANGIAN MELAMBANGKAN PERSONALITI

TERBACA DALAM 1 BLOG IAITU KOLEKSI CINTA TENTANG WANGIAN YANG MELAMBANGKAN PERSONALITI... JOM KITA TENGAK APA JENIS-JENIS WANGIAN YANG ADA DAN APAKAH JENIS-JENIS WANGIAN YANG MELAMBANGKAN PERSONALITI.

  1. BUNGA-BUNGAAN-DENGAN AROMA WANGIAN BUNGA-BUNGAAN YANG AKAN MEMPERLIHATKAN DIRI KAMU LEBIH FEMININ DAN ROMANTIK.
  2. BUAH- BUAHAN- WANGIAN MODEN YANG MENGGUNAKAN ELEMEN SINTETIK YANG MELAHIRKAN BAUAN YANG MENJURUS KEPADA LAUTAN DAN KEPADA INDIVIDU YANG MENGEMARI BAU-BAUAN SEBEGINI TERGOLONG DALAM INDIVIDU YANG CINTAKAN ALAM SEKITAR.
  3. HIJAUAN SEMULAJADI- MENBERI KESEGARAN DAN TENAGA, JUSTERU WANGIAN INI MELAMBANGKAN KAMU ADALAH INDIVIDU YANG MENGEMARI AKTIVITI LUAR.
  4. ORIENTAL-SEKSI, EKSOTIK, DAN GIGIH MUGKIN ITU LAH DEFINISI YANG MAMPU MENGGAMBARKAN INDIVIDU YANG MENGEMARI BAUAN SEBEGINI, BAUAN-BAUAN SEPERTI MUSK, VANILA DAN BAU BUNGA-BUNGAAN YANG KERAS TERGOLONG DALAM KATEGORI INI.
  5. KAYU-KAYAN- WANGIAN YANG MEMPUNYAI UNSUR BAUAN SEPERTI  KULIT KAYU, LUMUT, ATAU BENDA-BENDA LAIN YANG KAMU BOLEH JUMPA DI DALAM HUTAN YANG TERGOLONG DALAM KATEGORI INI. TERNYATA INDIVIDU YANG GEMAR BAU-BAUAN SEBEGINI , MEREKA GEMARKA KEBEBASAN DAN MUNGKIN MEREKA JUGA TERDIRI DARI INDIVIDU YANG AGAK LASAK

rahsia memupuk rasa cinta berterusan


  • Pasangan kekasih perlulah mempunyai sikap BERKERJASAMA. Saling menbantu antara 1 sama lain jika mempunyai masalah kecil atau besar.
  • Sering menempuh segala macam dugaan bersama-sama semua keadaan yang susah boleh menjadi keadan yang menyenangkan tanpa melibatkan orang lain.
  • Bersama dengan pasangan membuatkan kita berasa tenang,selesa tanpa sebarang tekanan
  • Boleh membaca fikiran atau perasan pasangan kita dan reaksi yang akan pasangan kita lakukan
  • Dia akan menjadi pasangan pertama yang datang membantu kita jika kita mempunyai masalah.

Tuesday, 22 March 2011

22/3/2011

Hari ni hari selasa, pagi tadi ada kuiz. alhamdulilah blhl lah jwb... Pastu petang plak p career talk mot... Bagus sgt2 bk info tenteng mot blh dpt. Tapi syg kena keluar awl sebab kena p makmal untuk buat projek elektrik n elektronik... Projek kami ialah membuat bunyi siren. Jadi kena lah memasang alat elektronik supaya mengeluarkan bunyi siren..  Alhamdulilah projek kami berjaya... Seronok sgt hari ni byk aktiviti yg berfaedah dpt dilakukan... Tapi ada gak yg x seronok sbb kaki aku sakit kes terjatuh hari 2.. Xbaik2 lg tau.... Aku plak terpaksa cover jln sbb malu org tgk aku jln terhencut2....

Monday, 21 March 2011

tanda bila kita dah sayang kat seseorang...

1. Bila kita dah suka kat seseorang, biasanya kita akan selalu call dan hantar sms kat si dia.
    biasa ayat yang selalu diguna ialah: ''awak sihat x" or " saya rindu kat awk". banyak lgi lah ayat yang manis boelh guna...


2. Kita akan tunjukkan sikap keprihatinan kat si dia. jika orang yang kita sayang tu ada masalah, kita lah akan jadi pendengar setia atau orang yang boleh luahkan perasan dan kita juga akan sedaya upaya akan menolong si dia.


3. Bila berjauhan kita akan kelihatan lebih sedih or bad mood sebab menanggung  rindu.


4.Kita akan berkongsi semua perkara dengan dia. x kisah lah sama ada peristiwa gembira or sedih.


5. Jika hendak kemana- mana pun mesti ditemani dengan si dia.


6. Biasanya kita juga akan memberikan si dia hadiah bukan saja pada hari lahir si dia tetapi pada hari-hari biasa jika kita keluar kemana- mana mesti ada something untuk insan tersayang.

Sunday, 20 March 2011

HARI MALANG

Assalamualiakum semua....
Hari ni hari malang aku....Selepas habis class aku p lah mkn kt D Garden...Aku ambik sikit je nasi n lauk pn dh kena rm 2.50..Kwn punya lah byk dia ambik just kena rm2.50 gak x puas hati btl aku...Dh siap mkn aku n kwn aku p lah nk ke class..Dk syok2 sembang lalu kt tangga...Tiba2 aku terjatuh.... ADUH SKIT NYA... Nasib baik lah org x rmai masa 2 x lah malu sgt aku....Ada sorg hamba Allah yang tlg angkat aku bangun...Aku x sempat nk ucap terima kasih kt dia..dia terus g..... mmmmm....Smpai sekarang rasa skit lg kaki n buntut aku... Dalam class plak aku x blh nk fokus langsung.... Asyik rasa ngatok je.... Ape lg terus dgr lagu lah.....X dgr ape yg lectura ajar... Hari ni byk plak bas laluan A x pyh nk tgu lma2 n berebut nk naik....Tapi yg aku skit hati sgt2 ni ada sorg 2 dk bercakap kuat gler skit telinga aku... padahal dia pnya kwn sebelah je..... Dri naik bas smpai dpp aku pn x stop2 ckp nya... Skrg dh smpai blik.... Nk rehat jap petang nnt ada discussion kul 5.oo kt tnb...Mlm plak ada lg discussion kul 8.30....

Saturday, 19 March 2011

my best friend kt uum (universiti utara malaysia)

ni kawan2 aku kt uum....
best friend aku n rumate aku
ni ekin n ema
w.siti zainab
lin, aku n nurul
suhada, yati, eja n aku
intan, aku, suhada n yati
eja, suhada n yati

banyak lg lah kwn2 x larat upload gambar
nnt ada masa lg aku upload lg....
ni ada sorg kwn aku yg sma msa sekolah dlu nama dia suhada dh lebih 10 tahun kita org kwn...
dpt msk u pn sma n 1 dpp n 1 blok lg....
ni lah suhada my best friend forever

my best friend


kawan masa kt sekolah smksi
suhada n siti 

nazirah, isyraf n aku

 ni yang kita org mkn kt kfc





suka2....